14.06.2024
Okunma Sayısı : 809
Paylaş :

Türkiye SMA Vakfı olarak, TÜSEV ve STGM iş birliği ile hazırlanan ve 11-12 Haziran tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Örgütlenme Özgürlüğü Konferansına katılım sağladık.
Konferansın açılış konuşmasını AB Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum, Temel Haklar, Adalet ve İçişleri Bölüm Başkanı Alexander Fricke yaptı.
İki gün ve beş ayrı panel şeklinde süren toplantıda, ulusal ve uluslararası platformlardan, alanında uzman 19 konuşmacıyı dinledik.
100’ü aşkın katılımcının bulunduğu konferansın ilk gününde demokrasilerin karşılaştığı zorluklarla mücadelede yeni yaklaşımlar, zor zamanlarda sivil toplumun nasıl dayanıklılık gösterdiği, yeni teknolojilerin sivil topluma olan etkisi konuşuldu.
İkinci gün örgütlenme özgürlüğünün korunması konusundaki hukuki düzenlemeler ve küresel sivil toplum gündemi ve uluslararası düzenlemelerin rolü konuları tartışıldı.
İkinci gün sonunda TÜSEV Genel Sekreteri Rana Kotan ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği Genel Koordinatörü Dr. Tezcan Eralp Abay tarafından ‘Gün Sonu Değerlendirmesi’ gerçekleştirildi.
Ev sahipliği için TÜSEV, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği ve European Union in Türkiye’ye teşekkür ederiz.