05.09.2024
Okunma Sayısı : 170
Paylaş :

Türkiye SMA Vakfı olarak, 22-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlediğimiz 3. Ulusal SMA Kampı tamamlandı. SMA hastaları ve ailelerini, uzmanlarla geniş kapsamlı bir programda bir araya getirdiğimiz kampın ilk günü; Vali Yardımcısı Sayın Dr. Hasan Çiçek, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Sayın Doç. Dr. Yaşar Bildirici ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Şerife Yücesoy Özkan’ın katılımlarıyla başladı. Vakfımızın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Soyer’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, "SMA Hastalığına Çok Yönlü Bakış" başlıklı sunumuyla; Dr. Öğr. Üyesi Azize Reda Tunç ise "SMA Hastalığında Fizik Tedavi Uygulamaları" konulu sunumuyla ailelerimizi ve misafirlerimizi bilgilendirdi. Yurtdışından katılım sağlayan SMA Europe Operasyon Müdürü Theodoros Soultanos, "SMA Europe" başlıklı sunumunu yaparak Avrupa’da yürütülen faaliyetlerden ve olası işbirliklerinden bahsetti.

Eşzamanlı gerçekleşen Gençlik oturumunda ise, vakfımızın Hasta İlişkileri Koordinatörü Çiğdem Çit, "Türkiye SMA Vakfı" başlıklı sunumunda vakfımızın faaliyetlerini aktardı. Ardından Stratejik Planlama Danışmanları Gözde Kaymaz, Zerrin Simer ve Özge Kantarcı, genç hastalarımız ve yakınlarıyla "Sivil Topluma Giriş 101-Gençliği Konuşuyoruz" ve "SMA Yolculuğunda Düşünmek-Proje Tasarlama" oturumlarıyla günü tamamladılar.

Çocuklara yönelik etkinliklerde ise Türkiye SMA Vakfı Gönüllü Koordinatörü Jale Serin Basım, vakfımızla ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Sonrasında Mehlika Yazgıç "İnteraktif Masal Saati" ve Filiz Çankaya Uzun’un "Misafirim Kukla" atölye çalışmalarıyla çocuklarımız, hem eğlenceli hem de destekleyici etkinliklerle keyifli zaman geçirdiler.

SMA ile mücadelemize bilgi, birikim ve uzmanlıklarıyla katkı sunan tüm değerli uzmanlarımıza teşekkür ederiz.