17.09.2024
Okunma Sayısı : 136
Paylaş :

Türkiye SMA Vakfı olarak, 22-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlediğimiz 3. Ulusal SMA Kampı'nın üçüncü günü, vakfımızın Hukuk Müşaviri Av. Dr. Ahmet Haşim Alagüney’in ailelerimize yönelik ‘SMA Hastalığında Sosyal Haklarımız’ sunumuyla başladı. Eğitimler, Prof. Dr. Ömer Kılıç’ın ‘SMA Hastalığında Enfeksiyon Hastalıkları’ ve Doç. Dr. Ahmet Cevdet Ceylan’ın ‘SMA Genetiği ve PGT’ sunumları ile devam etti. Türkiye SMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ece Soyer Demir, ailelerimize ‘Türkiye SMA Vakfı’ sunumuyla vakıf faaliyetlerini aktarırken, Türkiye SMA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Olkun’un ‘İlham Veren Hikayeler’ sunumu ile gün sona erdi.

Gençlik oturumu, Sosyal Hizmetler Uzmanı Ayşe Sarı’nın ‘Gençler için Öz Savunma Eğitimi’ ile başlayıp, Stratejik Planlama Danışmanları Gözde Kaymaz, Zerrin Simer ve Özge Kantarcı’nın gerçekleştirdikleri ‘Gençlik Çalıştayı’ ile devam etti. İtalya Famiglie SMA Derneği’nden Christian Mori, Aykut Yüceünüvar'ın tercümesiyle İtalya'da yapılan çalışmalardan bahsederek gençlerin merak ettiği soruları yanıtladı. Ceren Pekoğlu’nun ‘Bağımsız Yaşam Hakkı’ sunumuyla gençlik oturumları tamamlandı.

Çocuk salonumuzda ise Sabancı Vakfı’ndan Lider Hepgenç, Tolga Öztorun ve Sıla Levent’in katılımlarıyla ‘Papuduk Atölyesi’ gerçekleştirildi. Bu keyifli çalışmanın ardından Stratejik Planlama Danışmanları Gözde Kaymaz, Zerrin Simer ve Özge Kantarcı, ‘SMA ile Yaşamak’ Çocuk Çalıştayı’nı düzenlediler. Çocuklarımız için gün, hem eğlenceli hem de destekleyici etkinliklerle sona erdi.

SMA ile mücadelemize bilgi, birikim ve uzmanlıklarıyla katkı sunan tüm değerli uzmanlarımıza teşekkür ederiz.